De Privacy Consultant
Meesters in het privacyrecht

Juridisch Advies

U verwerkt persoonsgegevens en wij adviseren hoe u dit veilig doet. Of u nu gebruik maakt van sociale media, blockchain, mobiele platforms, marketing of zorgsystemen, er gelden vaak lastige privacyregels. Wij leveren juridisch advies over veel uiteenlopende thema’s en hebben uitgebreide ervaring binnen de IT. Hierdoor kunnen wij u adviseren over alle onderwerpen die het privacyrecht raken. Op basis van wat u nodig heeft, kijken wij samen naar de beste oplossing.

Adviesgebieden

Opstellen en onderhandelen van verwerkersovereenkomsten

In de verwerkersovereenkomst wordt vastgelegd op welke wijze uw organisatie, of de organisatie waarmee u samenwerkt, persoonsgegevens verwerkt. Hierin wordt bijvoorbeeld vastgesteld welke beveiliging vereist is, hoe uw organisatie omgaat met datalekken en is vaak de onderlinge aansprakelijkheid omtrent de verwerking van persoonsgegevens geregeld. Heeft u een verwerkersovereenkomst nodig of wilt u weten wat de risico's zijn van uw huidige verwerkersovereenkomsten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Privacy in de zorg

Wilt u weten of uw elektronisch uitwisselingssysteem aan de wettelijke eisen voldoet of wilt u als zorginstelling of ziekenhuis een nieuw patiëntendossier aanschaffen? Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring met complexe privacy vraagstukken in de zorg en staan u hierbij graag bij.

Marketing en privacy

Marketing en de AVG lijkt geen goede combinatie, maar de meeste privacyregels zijn echter niet gewijzigd. Wij weten hoe u uw marketing met zo weinig mogelijk risico's kunt inzetten.

Opstellen van een privacybeleid

Door het opstellen van een goed privacybeleid binnen uw organisatie, zorgt u ervoor dat uw medewerkers ervan bewust zijn dat zij op een goede manier moeten omgaan met persoonsgegevens. Wij kunnen u hierover adviseren.

Datalekken

Het kan natuurlijk gebeuren dat uw organisatie te maken krijgt met een datalek. Dit hoeft niet direct negatief te zijn, want een datalek is niet volledig te voorkomen. Het is daarom van belang om een hierover een goed beleid te hebben, voordat een datalek plaatsvindt. Wij kunnen u adviseren over de implementatie van een dergelijke beleid en kunnen u met spoed ondersteunen als u met een datalek te maken krijgt.

Ontwikkeling van nieuwe producten en diensten

Technologie verandert in een razend snel tempo. Het recht loopt soms achter deze vernieuwingen aan. Toch zullen de meeste wetten en regelgeving ook op nieuwe technologieën moeten worden toegepast. Juridische adviezen op deze gebieden vereisen een sterk ontwikkelde en diepgaande kennis van het recht, maar ook zeker van de techniek. Wij kunnen u over deze combinatie adviseren, zodat u gerust aan uw nieuwe product of dienst kunt werken.

Adviseren over de rechten van betrokkenen

Sinds de invoering van de AVG hebben betrokkenen meer en betere rechten gekregen om hun persoonsgegevens te beschermen. Zo kunnen zij zich beroepen op het recht om te worden vergeten of kunnen zij hun toestemming intrekken. Deze rechten gelden echter niet altijd. Wij kunnen u adviseren hoe u het beste deze rechten kunt borgen binnen uw organisatie.

Neem vrijblijvend contact met ons op