De Privacy Consultant
Meesters in het privacyrecht

Checklisten

Op deze pagina vult u diverse checklisten in om snel erachter te komen welke regels voor uw organisatie gelden. U kunt bijvoorbeeld erachter komen of u verwerker of verantwoordelijke bent, of u kunt nagaan of u de software mag gebruiken die u graag wilt gebruiken. Om zeker te zijn van de automatisch gegenereerde adviezen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

U dient wel eerst in te loggen of te registeren voordat u van deze dienst gebruik kan maken.

Na het invullen van de checklist, wordt deze naar u gestuurd middels een e-mail. Daarnaast kunt u deze hieronder terug bekijken.

Op dit moment ondersteunen wij de volgende checklisten:

  1. Voldoet de software die ik gebruik aan de AVG?
    Met deze checklist kunt u zelf checken of de software die u gebruikt aan de AVG voldoet. U krijgt op grond van een aantal vragen advies over eventuele maatregelen die u moet nemen om de software te verbeteren.
  2. Ben ik verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?
    Indien u moet worden aangemerkt als verwerker, dan zult u een verwerkerovereenkomst moeten sluiten met de verwerkingsverantwoordelijke. De verdeling tussen verwerkingsverantwoordelijke en verwerker is niet altijd even duidelijk. Met deze checklist kunt u snel een indicatie krijgen of u een verwerker of verwerkingsverantwoordelijke bent, inclusief advies over mogelijke risico's voor uw organisatie.